02.02.2021 Jana Čiháková
Dejte si paštiku! Přinášíme skvělý recept na domácí paštiku. Chutnat bude i těm nejnáročnějším strávníkům a jemně dokreslí poklidnou atmosféru zimních večerů.
500 g kuřecích jater, 1 středně velká cibule, 400 ml vývaru, 150 ml bílého vína, čerstvé bylinky dle preferencí, 150 ml smetany, 250 g másla
Nadrobno pokrájenou cibuli osmažte na másle a přidejte kuřecí játra. Zprudka orestujte a podlijte bílým vínem. Nechte pár minut odstát.
Následně přidávejte vývar tak, aby vždy asi třetina jater vykukovala nad hladinu. Nechte probublávat přibližně 20 minut, až se tekutina zredukuje cca na polovinu.
Samotná játra rozmixujte se 2/3 másla. Postupně přidejte šťávu, smetanu a čerstvé bylinky a opět mixujte.
Do připravené misky nalijte hotovou paštiku, přelijte zbytkem rozpuštěného másla a dozdobte bylinkami. Nechte několik hodin odstát v chladničce.
Podávejte s čerstvým chlebem či bagetou.
30.10.2023 | Není nad poctivý český vývar! Ale už jste jej měli minimálně nastokrát. Co takhle zkusit něco netradičního? Skvělou polévku uvaříte ze sýra i arašídového másla.
26.01.2024 | „Ten musíte zkusit! Já ho upekla z mouky od Pernerky a naslano je skvělý. Takže pro svačinky úplně ideální,“ uvádí k receptu Mirka van Gils Slavíková.
06.09.2024 | Světové ceny potravin se v srpnu mírně snížily. Pokles cen cukru, masa a obilovin totiž převážil nad zdražením mléčných výrobků a rostlinných olejů. Ve své zprávě to dnes uvedla Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO). Cena cukru se podle zprávy dostala na nejnižší úroveň za téměř dva roky.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.